de mulders

van waarschijnlijk de mooiste molen van Vlaanderen

gedreven vrijwilligers

In de aanloop naar de restauratie van In Stormen Sterk zochten de gemeente Lille en Kempens Landschap naar vrijwillige molenaars. Jef, Gust en Marc volgden de zware molenaarsopleiding van Levende Molens: een lange theoriecursus, een theorie-examen, 120 uren stage op diverse molens en een praktische meesterproef. Enkele jaren later, na de restauratie van de Gielse molen, deden Rob en Herman hetzelfde. Molenaar word je niet op 1-2-3.

De gediplomeerde molenaars mogen zich meester-molenaar noemen. Dat is een eeuwenoud ambacht dat in 2017 door Unesco erkend werd als immaterieel werelderfgoed. In de streektaal van de Kempen spreken we niet over molenaars, maar van mulders of meulders.

De vier molenaars worden ondersteund door de VZW Toerisme Lille. Ze zorgen niet alleen voor de beschermde windmolen, maar ze maken er ook een echte toeristische bezienswaardigheid van. Elk jaar ontvangen ze op de molen vele honderden tevreden bezoekers!

Ze zijn ook graag jouw gids en vertellen je enthousiast over de molen en het malen van graan. Dat doen ze elke laatste zondag van de maand (behalve in december). Van oktober tot en met maart ben je welkom van 13 tot 17 uur en van april tot en met september van 10 tot 17 uur.

in stormen sterk molen in Gierle
Rob Koppenol
in stormen sterk molen in Gierle
Marc Peeters
in stormen sterk molen in Gierle
Gust Smits
in stormen sterk molen in Gierle
Herman Van den Broeck

de molen In Stormen Sterk is 'powered by'

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.